Workshop-ul international Law & Ideology, 25-26 mai

INVITAȚIE 


Workshop-ul International Law & Ideology, 25-26 mai

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și Centre for Legal Education and Social Theory (CLEST) al Universității Wrocław din Polonia vă invită în 25 și 26 mai 2017 să participați la workshop-ul internațional Law and Ideology : Adjudication and the Political. Evenimentul academic va reuni cercetători din România dar și de la universități și institute de cercetare prestigioase din străinătate precum University of Cambridge, Nottingham University, Warwick University sau Oñati Institute for the Sociology of Law în jurul temei interacțiunilor dintre drept și politică. 

Printre subiectele dezbătute se vor regăsi următoarele: conceptul de „politic” și diferitele teorii ale interpretării, caracterul politic al procesului de adjudecare, argumentarea juridică și politică, dimensiunea politică a dreptului în culturi juridice diferite, noțiunile generale (spre exemplu, buna-credință sau statul de drept) ca instrumente de aducere a politicului în adjudecare.

Timișoara găzduiește ediția a 4-a a acestui workshop internațional itinerant, edițiile anterioare fiind organizate de facultățile de drept din Wrocław, Sarajevo și Tbilisi.

Prima zi a conferinței va avea loc la centrul cultural Ambasada începând cu ora 08.45, urmând ca lucrările celei de-a doua zi a conferinței să se desfășoare în amfiteatrul A01 din cadrul UVT (bvd. Vasile Pârvan) de la ora 09.00.

În spiritul interdisciplinar pe care doresc să îl cultive, echipa organizatoare și profesorii Facultății de Drept vor fi bucuroși să îi poată primi la acest eveniment pe colegii lor din UVT aparținând altor discipline decât dreptul, exprimându-și încrederea că prezența acestora va putea conduce la noi colaborări internațioanale cu membrii CLEST sau cu ceilalți participanți.

Prezentările vor fi susținute în limba engleză. Participarea nu necesită înscrierea prealabilă.

Programul se regăsește în atașament sau poate fi consultat la link-ul de mai jos: