CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ BIENALĂ Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara Ediția a XIV-a 20-21 octombrie 2022

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ BIENALĂ 

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara 

Ediția a XIV-a

20-21 octombrie 2022


INVITAȚIE


Conferințele științifice internaționale organizate bienal de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, intrate deja în tradiție, au ajuns anul acesta la ediția a paisprezecea. Desfășurată în perioada 20-21 octombrie 2022, Bienala de la Timișoara urmărește consolidarea caracterului său de excelență și diversificarea ariilor de dezbatere. Sunt invitați să participe la acest eveniment profesori și cercetători de la instituții de învățământ și cercetare de prestigiu din România și de la facultățile partenere din străinătate, precum și alți specialiști în drept.

Conferința se desfășoară pe următoarele secțiuni:

  • Secțiunea Drept civil: (In)eficacitatea și (in)opozabilitatea actului juridic civil
  • Secțiunea Drept procesual civil: Efectele dreptului material în plan procesual civil
  • Secțiunea Dreptul afacerilor: Riscul în afaceri
  • Secțiunea Dreptul familiei: Filiația și ocrotirea persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale
  • Secțiunea Drept public: Dialogul interinstituțional în dreptul public
  • Secțiunea Științe penale: Protecția victimei infracțiunii
  • Secțiunea Drept european și internațional: The Uncertain Future of (International) Legal Integration
  • Secțiunea Drept internațional privat: European Private International Law and Mandatory Provisions: Challenges for the Near Future

Suntem onorați să vă adresăm invitația de a participa la lucrările conferinței, cu speranța că această manifestare va constitui din nou locul de întâlnire pentru mulți juriști de marcă din România și din străinătate și va contribui la întărirea relațiilor de cooperare dintre aceștia. Formularul de înregistrare este disponibil la acest link: https://forms.gle/shDQRrdGEtKcbSbX7.

În acest an, conferința face parte din seria de evenimente Facultatea de Drept din Timișoara – 30 de ani, ocazionată de aniversarea a 30 de ani de existență a Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Cu deosebită considerație,

Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara