HEXAGONUL FACULTĂȚILOR DE DREPT DIN ROMÂNIA EDIȚIA 2022 – TIMIȘOARA REZULTATELE COMPETIȚIEI

HEXAGONUL FACULTĂȚILOR DE DREPT – EDIȚIA 2022

TIMIȘOARA, 13-16 APRILIE 2022

REZULTATELE COMPETIȚIEI

 

COMUNICAT


În perioada 13-16 aprilie s-a desfășurat la Timișoara ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs științific studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău). Concursul include 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional). Ediția 2022 a evenimentului a reunit 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Competiția a fost câștigată de echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care s-a situat pe locul I în clasamentul general. Următoarele poziții ale clasamentului general au fost ocupate după cum urmează: locul II – Universitatea din București, locul III – Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, locul IV – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, locul V – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, locul VI – Universitatea din Craiova.

La probele științifice au fost obținute următoarele rezultate:

  • la proba de Drept civil: locul I – Universitatea de Vest din Timișoara; locul II – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; locul III – Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca;
  • la proba de Drept penal: locul I – Universitatea din București; locul II – Universitatea de Vest din Timișoara; locul III – Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
  • la proba de Drept constituțional: locul I – Universitatea din București; locul II – Universitatea de Vest din Timișoara; locul III – Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara adresează mulțumiri tuturor participanților la competiție și își exprimă aprecierea pentru efortul depus de studenții și profesorii implicați în ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept

Universitatea de Vest din Timișoara