FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII. EDIȚIA 2022 - Luni, 27 iunie 2022, ora 17

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII. EDIȚIA 2022 

Luni, 27 iunie 2022, ora 17

Universitatea de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A01

Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile naționale și internaționale organizate în anul universitar 2021-2022 sunt marcate public printr- un eveniment organizat luni, 27 iunie 2022, începând cu ora 17, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a situat pe locul I în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept civil (prin echipa formată din Anisia Coroamă și Iulia Ungureanu, coordonată de domnul asist. cercet. dr. Maximilian-Andrei Druță), locul II la proba de Drept constituțional (prin echipa formată din Dan Boișteanu și Daniel Jivi, coordonată de doamna lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu) și locul II la proba de Drept penal (prin echipa formată din Adrian Coșa și Iasmina Drăguescu, coordonată de domnișoara dr. Cristina Nicorici). La pregătirea echipelor au contribuit, de asemenea, cadre didactice titulare ale disciplinelor de concurs și doctoranzi ai facultății.

Cu aceeași ocazie, vor fi premiați studenții care au participat concursurile internaționale de procese simulate în drept internațional public, dreptul Uniunii Europene și drept european al drepturilor omului. Astfel, vor fi premiați studenții participanți la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, concurs aflat la a 27-a ediție, organizat de către British Law Centre și Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge, susținut de Clifford Chance, European Investment Bank și The Honourable Society of the Inner Temple. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Maria Ierima, Timeea Lupșa, Bogdan Țermure și Tania Velcsov (studenți în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, situându-se pe locul III în clasamentul general. Totodată, domnișoara Maria Ierima a obținut un premiu individual de pledoarie. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prof. univ. dr. Raluca Bercea, doamna lect. univ. dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb, fostă participantă la concursurile internaționale de pledoarii.

Totodată, vor fi premiați studenții care au participat la rundele internaționale finale ale Helga Pedersen Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de drepturile omului, aflat la a 10-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și echipa Facultății de Drept din Timișoara, alcătuită din Anda Brîndușoni, Iulia Gheju, Ioana Silaș și Georgiana Vlonga . Pregătirea echipei a fost coordonată de

Raluca Bercea Diana Fofiu

De asemenea, vor fi premiați studenții care au participat la runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de către Universitatea Leiden (Olanda). În etapa internațională au concurat în acest an 25 de echipe, printre care și echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Bianca Iaici, Anisia Mateia, Raoul Simionescu și Marin Ugnenco (studenți în anul II). Echipa a ocupat locul V în clasamentul pledoariilor scrise pentru reclamanți. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna lect. univ. dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Alexandra Burdulea, fostă participantă la concursurile internaționale de pledoarii.

La eveniment sunt invitați, totodată, studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara care au participat în acest an la alte concursuri naționale de profil.

Premiile sunt oferite studenților de Universitatea de Vest din Timișoara și partenerii instituționali ai facultății.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la concursurile studențești naționale și internaționale. Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.


Prof. univ. dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara