Echipa Facultatii de drept s-a calificat in runda finala a concursului EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION

ECHIPA FACULTĂŢII DE DREPT DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII DE VEST DIN TIMIŞOARA S-A CALIFICAT ÎN RUNDA FINALĂ A CONCURSULUI EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION


COMUNICAT


În perioada 28 februarie – 2 martie 2020, s-a desfășurat la Vilnius (Lituania) una dintre cele trei runde regionale ale European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de drept internațional al drepturilor omului, organizat de către European Law Students’ Association (ELSA). În etapa regională de la Vilnius, care a avut loc la Curtea Supremă a Lituaniei, au concurat 19 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 

Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând dreptul la viață, interdicția torturii și a tratamentelor inumane și degradante, precum și relația dintre Convenția Europeană a Drepturilor Omului și dreptul internațional umanitar.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din studenții Adela Ioana Frunză (anul III), Alexandra Sofran (anul IV) și Mihai Șevciuc (anul II), s-a clasat în primele șase echipe, calificându-se în runda finală a competiției, care se va desfășura la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în perioada 5-9 aprilie 2020. 

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de d-na lect.univ.dr. Sorina Doroga și d-na conf.univ.dr. Raluca Bercea.