Conferința de drept penal „In Honorem Viorel Pașca – 70 de ani” - Timișoara, 23 iunie 2022

Conferința de drept penal „In Honorem Viorel Pașca – 70 de ani”

Timișoara, 23 iunie 2022

Facultatea de Drept Universității de Vest din Timișoara 

Bd. Eroilor nr. 9A

Sala de conferințe

Program

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, prin Centrul de Cercetări în Științe Penale, Editura Universul Juridic și Baroul Timiș organizează, în colaborare, Conferința de drept penal In Honorem Viorel Pașca – 70 de ani, care va avea loc în data de 23 iunie 2022, la Timișoara.

Profesor al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara de la înființarea acesteia, timp de 25 de ani, decan al facultății în perioada 2004-2005, conducător de doctorat și director al școlii doctorale în anii 2005 - 2016, fondator al Journal of Eastern European Criminal Law (JEECL) și al Centrului de Cercetări în Științe Penale din cadrul facultății, profesorul Viorel Pașca a fost, în tot acest timp, un promotor consecvent al relațiilor de colaborare cu importante universități și institute de cercetare din țară și străinătate și este una dintre vocile remarcabile ale științelor penale din România.

Evenimentul reprezintă o conferință de lansare a volumului Liber Amicorum Viorel Pașca 70 – Reforma reformei legislației penale / Reforming the reform of criminal legislation. Publicat recent de Editura Universul Juridic, volumul reunește o serie de aproape 50 de studii semnate de contributori de la 6 universități din România și de la 12 universități și institute de cercetare din alte 8 țări (China, Croația, Germania, Italia, Republica Moldova, Serbia, Slovenia și Ungaria). Faptul că atât de multe nume importante ale domeniului au acceptat să scrie cu acest prilej reprezintă încă o confirmare a aprecierii de care se bucură profesorul Viorel Pașca în comunitatea academică și profesională.

La conferință vor avea intervenții contributorii din România ai volumului.

Conferința se adresează atât juriștilor (magistrați, avocați, consilieri juridici, etc.), cât și altor specialiști interesați de problematica evoluției și reformei dreptului penal.