Atelier de formare in domeniul antreprenoriatului social

Îți pasă de problemele comunității în care trăiești? Ai idei despre cum ar putea fi ele rezolvate? 

Ești dispus/ă să îți asumi responsabilitatea punerii în practică a soluțiilor tale? Vorbești și limba engleză? 

Acum ai o super oportunitate să afli cum poți să începi direct de la formatorii Academiei de Antreprenoriat Social din Munchen. Workshop-ul „Certificat în inovație socială” este un atelier de formare la nivelul centrului universitar Timișoara, în domeniul antreprenoriatului și inovației sociale, cu scopul de a familiariza participanții cu oportunitățile pe care le oferă antreprenoriatul orientat spre binele comunității. Acesta se adresează studenților sau alumnilor universităților din Timișoara, indiferent de universitate, facultate sau specializare, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Atelierul este format din patru module consecutive, cu o abordare pragmatică, ce se desfășoară pe durata a două zile în limba engleză. Pe durata acestor module, 25 de studenți cu specializări diferite învață despre metode specifice și instrumente care îi ajută să își formeze deprinderile necesare pentru a lansa propria lor inițiativă antreprenorială privind o nevoie socială existentă în comunitate. În plus, studenții sunt antrenați pentru practică prin dialogul cu un antreprenor social care acționează pe plan local. 


Obiectivele atelierului de formare în antreprenoriat social:

• Încurajarea studenților din diverse arii de expertiză în a recunoaște antreprenoriatul social ca posibil domeniu vocațional de acțiune.

• Creșterea capacității antreprenoriale a studenților de a genera idei inovative privind demararea de inițiative dedicate rezolvării unor probleme cu care se confruntă societatea și a maximiza impactul lor social.

• Întărirea rolului universității de actor social activ la nivelul comunității pe care o deservește.

• Integrarea universității într-o rețea europeană de educație pentru stadiile inițiale ale ideilor de antreprenoriat social.

Participarea studenților selectați la eveniment este subvenționată de către UVT, astfel încât participanții plătesc doar o taxă de 50 de lei în cazul studenților, respectiv 100 lei pentru tineri profesioniști. În cazuri justificate, de natură socială, este asigurată participarea gratuită. 

Perioada pentru atelierul de formare în antreprenoriat social din Timișoara: 29-30 iunie 

Înscrierile se pot face până la data de 17 iunie, aici: http://en.zgi-kompakt.de/#apply-now

Mai multe detalii despre proiect se găsesc la http://en.zgi-kompakt.de/

Grăbește-te, locurile sunt limitate!