Hexagonul facultatilor de drept

Hexagonul facultăţilor de drept reprezintă cel mai important concurs național studenţesc în domeniul dreptului din România. La acest eveniment de tradiţie participă reprezentanţi ai celor 6 facultăți membre ale Hexagonului Facultăţilor de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, iar începând cu 2014, şi Universitatea de Stat din Republica Moldova, Chişinău.

Ceea ce reunește aceste facultăți este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților și responsabilitatea față de viitorul acestora. Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăţilor de Drept, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre.

Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal şi Drept constituţional) și patru probe sportive (șah, fotbal, streetball și tenis de masă). Manifestarea reuneşte peste 130 de studenţi şi 40 de profesori de la cele șase +1 facultăţi.