Hexagon 2014

HEXAGONUL FACULTĂȚILOR DE DREPT – TIMIȘOARA, 

9-12 APRILIE 2014

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara organizează ediţia 2014 a Hexagonului Facultăţilor de Drept din România, cel mai important concurs național studenţesc în domeniul dreptului din România.

La acest eveniment de tradiţie participă reprezentanţi ai celor 6 facultăți membre ale Hexagonului Facultăţilor de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Ceea ce reunește aceste facultăți este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților și responsabilitatea față de viitorul acestora. Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăţilor de Drept, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre.

Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal şi Drept constituţional) și patru probe sportive (șah, fotbal, streetball și tenis de masă). Manifestarea reuneşte peste 130 de studenţi şi 40 de profesori de la cele șase facultăţi.

La ediţia 2014 a Hexagonului va participa, în premieră, la probele ştiinţifice, şi o echipă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

Evenimentul este susținut, în calitate de parteneri principali, de Editura Universul Juridic, Editura CH Beck, Editura Hamangiu, Baroul Timiș și Centrul European de Studii şi Cercetări Juridice Timişoara.

Totodată, sprijină manifestarea în calitate de parteneri, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara și Camera Notarilor Publici Timişoara, precum și Boștină & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen NNDKP, Schoenherr, CMS Cameron McKenna și Casa de Insolvenţă Transilvania.

Organizarea concursului este sponsorizată și de Cabinetul de avocat Florina Popa, Cabinetul de avocat Dr. Cristian Clipa și Biroulul Individual Notarial Irina Sferdian. Evenimentul este sprijinit de Cramele Recaș.

Deschiderea concursului va avea loc miercuri, 9 aprilie 2014, ora 19, iar festivitatea de premiere vineri, 11 aprilie 2014, ora 19, ambele în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.