PRELEGERILE ONLINE ALE HEXAGONULUI FACULTĂȚILOR DE DREPT

PRELEGERILE ONLINE ALE HEXAGONULUI FACULTĂȚILOR DE DREPT

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA 

ANUL UNIVERSITAR 2020/2021 SEMESTRUL II

COMUNICAT


Prelegerile Hexagonului Facultăților de Drept reprezintă un proiect de colaborare în cadrul căruia profesori de la facultățile din Hexagon sunt invitații colegilor lor în cadrul cursurilor pe care aceștia le susțin în propriile facultăți. Acest proiect a fost reluat online la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara în semestrul al doilea al anului universitar 2019/2020 și a fost extins în primul semestru al anului universitar 2020/2021 la toți anii de studiu, cel puțin două discipline obligatorii din fiecare an beneficiind de prezența unor nume importante ale dreptului din România. 

Proiectul Prelegerile online ale Hexagonului Facultăților de Drept continuă în cadrul Facultății de Drept din Timișoara în semestrul al doilea al anului universitar 2020/2021, în aceeași formulă extinsă. Până în acest moment, au confirmat participarea următorii invitați: la anul I de studii, la disciplina Drept administrativ. Partea generală – Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universității din București, prorector al Universității din București) și Ovidiu Podaru (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), iar la disciplina Drept civil. Persoanele – Cornelia Munteanu (Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” Sibiu) și Radu Rizoiu (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București); la anul II de studii, la disciplina Drept instituțional al Uniunii Europene – Iulia Motoc (Facultatea de Științe Politice a Universității din București, judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului) și Camelia Toader (Facultatea de Drept a Universității din București, judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene), iar la disciplina Drept civil. Obligații I – Dan Constantin Tudurache (Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași) și Bogdan Vișinoiu (Facultatea de Drept a Universității din București); la anul III de studii, la disciplina Drept civil. Contracte speciale – Jozsef Kocsis (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și Lavinia Manuela Istrătoaie (Facultatea de Drept a Universității din Craiova), iar la disciplina Drept penal. Partea specială II – Gheorghiță Mateuț (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și Andra-Roxana Trandafir (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București); la anul IV de studii, la disciplina Drept procesual civil. Partea specială – Daniel Ghiță (prodecan al Facultății de Drept a Universității din Craiova) și Paul Pop (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București), iar la disciplina Drept comercial II – Răzvan Dincă (decanul Facultății de Drept a Universității din București) și Ionuț-Florin Popa (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Proiectul va continua și în anul universitar 2021/2022, cu noi profesori invitați, și își propune să fie extins, în viitor, la întregul curriculum de licență și master. Proiectul urmărește să coaguleze profesorii și studenții facultăților de drept din Hexagon în jurul ideilor de învățământ juridic de elită și de recunoaștere a valorilor. 

Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește profesorilor care au acceptat invitația de a susține prelegeri în cadrul acestui proiect. 

„Hexagonul Facultăților de Drept din România” este un consorțiu informal al facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara