Conferință Iulia Motoc, judecător CPI, fost judecător CEDO / Seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor” / Marți, 27 februarie 2024, ora 17, UVT, A01

Facultatea de Drept din Timișoara a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în care Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește evenimente care îi au ca invitați pe actuali și foști judecători la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Invitații discută teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei. 

În cadrul acestei serii de conferințe, doamna prof.univ.dr. Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va susține prelegerea cu titlul Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights. Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 17, în sediul central al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A01.

Formularul de înregistrare Google Forms poate fi accesat aici: https://forms.gle/Y9cg97ao8KDGDB9a9

Doamna prof.univ.dr. Iulia Motoc se va afla în săptămâna respectivă la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional al Facultății de Drept din Timișoara, în cadrul căruia va susține, de asemenea, o serie de prelegeri.