The Culture of Lawfullness: International Training Workshop on Utilizing the E4J Modules in Central European Higher Education

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a participat în perioada 4-6 noiembrie 2020 la evenimentul „The Culture of Lawfullness: International Training Workshop on Utilizing the E4J Modules in Central European Higher Education” (organizat de Universitatea din Pécs, Ungaria), împreună cu reprezentanți ai Universității Babes-Bolyai din Cluj – Napoca (România), Universității J. J. Strossmayer din Osijek (Croația), Universității din Maribor (Slovenia), Universității din Masaryk (Cehia), Universității din Szeged (Ungaria).

Reprezentanții instituțiilor menționate au discutat importanța educației universitare pentru întărirea principiilor statului de drept dar și a combaterii crimei organizate, și, în acest context, au analizat utilitatea Modulelor de predare E4J dezvoltate de Națiunile Unite (disponibile la https://www.unodc.org/e4j/en/tertiary/index.html).

Reprezentanții au formulat recomandări privind utilizarea Modulelor E4J în cadrul învățământului universitar, în scopul creșterii interactivității în tehnicile de predare și a dezvoltării sistemului de predare „problem-based learning”, recomandări atașate prezentului anunț.