Programul de vara Fly High | Dive Deep. Schoenherr Summer Programme 2019

Editiaa 2-a
LocatiaBucuresti (biroul Schoenherr)
Destinat studentilor din anulIII*
Etapa 1Scoala de vara (1-12 iulie 2019)
Etapa 2Internship platit (iulie-septembrie 2019)
Data limita pentru inscrieri27 aprilie 2019
Criteriu de inscriereLimba engleza (avansat)
Elementele unei aplicatiiCV, cover letter (in engleza), transcript note (sau print screen din catalogul online)
*Studentii din anul II se pot preinscrie pentru editia de anul viitor. Cei din anul IV se pot inscrie, dar trebuie sa tina cont ca scoala de vara si internship-ul vor fi full-time, in Bucuresti, in perioada iulie-septembrie.


Etapa 1: scoala de vara

Scoala de vara isi propune sa dezvolte competentele tehnice ale studentilor la drept (legal research, redactare), precum si zona de soft skills (prezentari, negociere, client service). Totodata, dorim sa expunem participantii la domeniile si industriile din practica avocaturii de business, pentru a ii ajuta sa decida asupra viitoarei lor specializari.

Scoala de vara are un format interactiv si aplicat. Studentii vor participa la ateliere in care vor simula sarcini si situatii reale din practica unui avocat si vor afla cum arata viata profesionala a unui avocat, intr-o societate internationala de top.


Etapa 2: internship

Studentii vor fi recrutati pentru un stagiu de internship platit, dintre participantii la scoala de vara. Criteriile admiterii in internship vor fi implicarea in scoala de vara, experienta si realizarile profesionale si academice anterioare. In cadrul stagiului, studentii vor lucra intr-o echipa de avocati cu experienta si vor beneficia de feedback si indrumare.



Ce trebuie sa stie studentii? 

  • Programul nu presupune nicio taxa de participare;
  • Costul de cazare pe toata durata programului va fi acoperit de Schoenherr (intr-unul din caminele studentesti disponibile);
  • Diurna inclusa;
  • Studentii isi vor asigura transportul in/din Bucuresti din mijloace proprii;
  • Stagiul de internship va fi platit, in baza unui contract de munca.

Pentru orice intrebari, studentii pot contacta direct la i.salcianu@schoenherr.eu.