Law, sweet law - concurs de eseuri by Schoenherr

Schoenherr lansează concursul de eseuri „law, sweet law‟, dedicat studenților la Drept, cu premii totale de 15.000 lei


comunicat de presă | 10.02.2022


Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA anunță lansarea concursului de eseuri „law, sweet law‟. Concursul se adresează studenților în anul al II-lea și al III-lea la facultățile de Drept ale universităților din România și pune în joc cinci premii a câte 3.000 lei. Toți participanții la concurs sunt eligibili pentru programul de internship plătit organizat de Schoenherr și Asociații SCA vara aceasta, în perioada iulie-august.


Studenții interesați să participe la concurs sunt invitați să scrie un eseu pe oricare dintre cele cinci teme definite de avocații Schoenherr și Asociații SCA: 

  • „Răspunderea societății-mamă pentru încălcarea regulilor de concurență de către filiala sa‟ (competition); 
  • „De vorbă cu un antreprenor: modalități moderne de finanțare, când banca nu este o opțiune‟ (corporate/M&A); 
  • „Disputa în materia contractelor de antrepriză: creșterea costurilor cu forța de muncă şi materialele de construcții pentru constructor în timpul executării contractului reprezintă un caz de impreviziune?‟ (dispute resolution);
  • „Electromobilitate: dezvoltarea de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în România‟ (energy); 
  • „Dobândirea dreptului de proprietate asupra construcțiilor prin accesiunea imobiliară artificială‟ (real estate). 


Data limită pentru depunerea eseurilor este 15 martie 2022. Schoenherr și Asociații SCA va selecta până la cinci eseuri finaliste în fiecare categorie de concurs și îi va invita pe autorii acestora la o discuție. La finalul procesului de selecție, pe data de 15 aprilie 2022 vor fi anunțați câștigătorii concursului și se va acorda un premiu pentru cel mai bun eseu pe fiecare dintre cele cinci teme. Totodată, Schoenherr și Asociații SCA va selecta dintre participanții la concurs o serie de studenți, pe care îi va invita să se alăture firmei pentru derularea unui stagiu de practică plătit de două luni, în perioada iulie-august 2022.

Detalii despre condițiile de participare, cerințele privind redactarea eseurilor și modalitatea de înscriere sunt disponibile în regulamentul concursului, la următorul link: https://www.schoenherr.eu/careers/law-sweet-law-essay-contest-romania/regulament-de-concurs-law-sweet-law/ 

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. 


Schoenherr și Asociații SCA


Ana Lupșor | hr manager 

T: +40 21 319 67 90 | E: a.lupsor@schoenherr.eu  


Daniela Bădoi | pr & corporate communications manager 

T: +40 733 730 115 | E: d.badoi@schoenherr.eu