Facultatea de Drept din Timișoara își premiază premianții

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII

Timișoara, 30 iunie 2018


Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile studențești naționale și internaționale organizate în anul universitar 2017-2018 sunt marcate public printr-un eveniment organizat sâmbătă, 30 iunie 2018, începând cu ora 17, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2018 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al. I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea Universității de Stat din Moldova, concurs în cadrul căruia au ocupat locul II în clasamentul general și s-au situat pe podium la toate probele științifice.

Totodată, vor fi premiați studenții care au participat la concursuri studențești internaționale de prestigiu: Central and Eastern European Moot Court Competition 2018, concurs de dreptul Uniunii Europene organizat de către British Law Center, cu susținere din partea instituțiilor Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance, în cadrul căruia s-au calificat în faza semifinală a rundei internaționale și au obținut un premiu pentru pledoarie; ELSA European Human Rights Moot Court Competition, concurs de drept european al drepturilor omului, unde s-au calificat în runda internațională a competiției; Telders International Law Moot Court Competition 2018, concurs de drept internațional public, organizat de către Universitatea din Leiden, în cadrul căruia au participat la runda națională și au obținut premiul pentru best speaker.

Premiile oferite studenților constau în burse oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, de societățile de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații, Schönherr România și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, precum și de Baroul Timiș, Camera Notarilor Publici Timișoara și Camera Executorilor Judecătorești Timișoara.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept din cadrul

Universității de Vest din Timișoara