Facultatea de drept din Timisoara isi premiaza permiantii - Editia 2021 - Joi, 1 iulie 2021, ora 16

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII. EDIȚIA 2021

Joi, 1 iulie 2021, ora 16


Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile naționale și internaționale organizate în anul universitar 2020-2021 sunt marcate public printr-un eveniment organizat joi, 1 iulie 2021, începând cu ora 16, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al. I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept constituțional (prin echipa formată din Dorin Fitchevici și Denis Makamul, coordonată de doamna lect.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu), locul III la proba de Drept civil (prin echipa formată din Teodora Trifa și Maria Rizea, coordonată de domnul drd. Maximilian-Andrei Druță) și locul IV la proba de Drept penal (prin echipa formată din Andreea Birău și Iasmina Drăguescu, coordonată de domnișoara drd. Cristina Nicorici). La pregătirea echipelor au contribuit, de asemenea, cadre didactice titulare ale disciplinelor de concurs și doctoranzi ai facultății.

Totodată, vor fi premiați studenții care au participat la rundele internaționale finale ale European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. În concurs s-au înscris echipe din 81 de universități europene, 68 dintre acestea fiind declarate eligibile pentru rundele regionale. În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, alcătuită din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici (studenți în anul III), s-a calificat în semifinale și a ocupat locul IV în clasamentul general al competiției. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea și doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga.

De asemenea, vor fi premiați studenții care au participat la runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de către Universitatea Leiden (Olanda). În etapa internațională au concurat 32 de echipe. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Sara Onofrei, Daniel Sporea, Tania Velcsov (studenți în anul II) și Mihai Șevciuc (student în anul III), a obținut locul I în clasamentul pledoariilor orale pentru reclamanți (Best Oral Argumentation on behalf of the Applicant) și locul VI în clasamentul consolidat al reclamanților. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Alexandra Burdulea.

Cu aceeași ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la etapa finală a Central and Eastern European Moot Court, aflat la a 26-a ediție, organizat de către British Law Centre și Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge, susținut de Clifford Chance, European Investment Bank și The Honourable Society of the Inner Temple. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Andra Cenan-Glăvan, Mihai Zdrobeu (studenți în anul IV) și Bogdan Oros (student în anul III), s-a calificat în etapa finală a competiției, situându-se pe locul VI. Totodată, domnișoara Andra Cenan-Glăvan a obținut un premiu individual de pledoarie. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea, doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb.

Premiile oferite studenților constau în burse acordate de societățile de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații (TZA), Schönherr România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang (CMS) și Maier | Ciucur, de Camera Notarilor Publici Timișoara, precum și de Universitatea de Vest din Timișoara.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la concursurile naționale și internaționale. Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara