Echipa facultății de drept din cadrul UVT s-a calificat în etapa finală a concursului European Human Rights MOOT COURT COMPETITION

ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII DE VEST DIN TIMIȘOARA S-A CALIFICAT ÎN ETAPA FINALĂ A CONCURSULUI 

EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION (17-21 MAI 2021)

COMUNICAT


În perioada 5 februarie – 21 martie 2021 s-au desfășurat rundele internaționale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. 

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanți și a rezultatelor obținute de aceștia la procesele simulate din rundele regionale. 

Echipa Facultății de Drept din Timișoara este compusă din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici (studenți în anul III).

Competiția constă într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților dintr-o cauză vizând dreptul la respectarea vieții private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil și dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care a derogat de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în contextul unei epidemii cu care se confruntă.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de d-na prof.univ.dr. Raluca Bercea și d-na lect.univ.dr. Sorina Doroga.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept

Universitatea de Vest din Timișoara