Concursul ARGUMENT de dezbateri pentru liceeni - provocari ale Dreptului in Secolul XXI - Editia II, 2018

CONCURSUL „ARGUMENT” DE DEZBATERI PENTRU LICEENI

Provocări ale dreptului în secolul XXI


Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează în perioada 15 octombrie – 14 decembrie 2018 a doua ediție a Concursului „Argument” de dezbateri pentru liceeni – Provocări ale dreptului în secolul XXI. Competiția se adresează elevilor de liceu de la orice profil, care doresc să-și dezvolte abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale dezbaterilor juridice. Concursul are drept scop familiarizarea elevilor cu tehnicile de documentare, de argumentare și de pledoarie utilizate atât în cadrul competițiilor academice, cât și în viața profesională. 

Termenul-limită pentru înscrierea echipelor (prin e-mail la adresa argument@e-uvt.ro) este 19 noiembrie 2018. Calendarul complet, regulamentul și celelalte materiale aferente concursului pot fi consultate pe pagina de internet a Facultății de Drept din cadrul UVT, precum și pe pagina de Facebook a instituției: 

  • https://drept.uvt.ro/ 
  • www.facebook.com/drept.uvt.ro 

Informații suplimentare privind desfășurarea concursului pot fi solicitate prin e-mail la adresa argument@e-uvt.ro.

Vă adresăm invitaţia de a disemina informațiile și materialele referitoare la acest eveniment în cadrul instituțiilor de învățământ pe care le conduceți, exprimându-ne speranţa că această a doua ediție a concursului va constitui un prilej pentru îmbunătățirea interacțiunii elevilor cu mediul academic și familiarizarea acestora cu câteva dintre particularitățile domeniului dreptului. 

Alăturat atașăm afișul concursului, regulamentul și fișa de înregistrare, precum și cazul ipotetic aferent ediției 2018. 

Persoane de contact: 

  • Conf. univ. dr. Raluca Bercea – raluca.bercea@e-uvt.ro; 0744-558-387. 
  • Asist. univ. dr. Alexandra Mercescu - alexandra.mercescu@e-uvt.ro; 0723-154-514. CALENDARUL CONCURSULUI ARGUMENT DE DEZBATERI PENTRU LICEENI

Ediţia 2018

➢ 15 octombrie 2018 – Publicarea cazului ipotetic și a materialelor concursului

➢ 19 noiembrie 2018 – Termenul-limită pentru înscrierea echipelor la concurs

➢ 26 noiembrie 2018 – Termenul-limită pentru solicitarea de clarificări și pentru organizarea rundelor de preselecție internă la nivelul liceelor, dacă este cazul

➢ 3 decembrie 2018 – Termenul-limită pentru depunerea memoriilor scrise

➢ 12-13 decembrie 2018 – Perioada de desfășurare a rundei preliminare

➢ 14 decembrie 2018 – Desfășurarea semifinalelor și a finalei concursului


PREMIILE CONCURSULUI ARGUMENT DE DEZBATERI PENTRU LICEENI 

Ediţia 2018 

Conform art. 21 din Regulament, se vor acorda următoarele premii. 

  • Premiul 1 – echipa câștigătoare a finalei; 
  • Premiul 2 – echipa calificată în finală, care nu a câştigat finala; 
  • Premiul 3 – o echipă desemnată în urma rundei preliminare, care nu a participat la finală; 
  • Premiul pentru cel mai bun memoriu scris; 
  • Premiul pentru cel mai bun pledant din finală; 
  • Premiul pentru cel mai bun pledant din runda preliminară. 


Câştigătorii Premiului 1 (echipa câştigătoare a finalei) şi al Premiului pentru cel mai bun pledant din finală, în ediţia 2018 a Concursului, vor fi admişi pe loc bugetat la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, fără a susţine examenul de admitere, în sesiunea de admitere din anul 2019 (dacă câştigătorii sunt elevi în clasa a XII-a la data Concursului), respectiv în sesiunea de admitere din anul 2020 (dacă câştigătorii sunt elevi în clasa a XI-a la data Concursului).