Cercul de Dreptul Afacerilor

Cercul de Dreptul Afacerilor 2 / 5 decembrie 2023

Cea de-a doua întâlnire a Cercului de Dreptul Afacerilor din acest an universitar va avea loc marți, 5 decembrie 2023, începând cu ora 14, în sala de conferințe a facultății.
Invitatul acestei întâlniri va fi domnul Ioan Șumandea-Simionescu, cercetător la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, șeful Serviciului Guvernanță Corporativă și Piețe de Capital, Banca Transilvania. Cercul se va desfășura sub forma unui proces simulat de tipul regulatory moot, pe baza speței și a bibliografiei afișate pe pagina cursului.


Cercul de Dreptul Afacerilor 1 / 7 noiembrie 2023

Prima întâlnire a Cercului de Dreptul Afacerilor din acest an universitar va avea loc marți, 7 noiembrie 2023, începând cu ora 14, în sala de conferințe a facultății.
Invitata acestei întâlniri va fi doamna Astrid Bolea, doctorand al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, LL.M. Cambridge. Tema întâlnirii este: Introducere în analiza economică a dreptului: business incorporation.


Prima ședință a Cercului de Dreptul Afacerilor din anul universitar 2022/2023 va avea loc luni, 14 noiembrie 2022, începând cu ora 15, în Sala de conferințe.

În cadrul cercului, vor fi discutate teme care interesează dreptul contemporan al afacerilor, „importate” în special din sistemul de drept anglo-saxon și trecute prin filtrul analizei economice a dreptului.
Prezentările vor fi susținute de Astrid Bolea, LL.M. Cambridge, doctorand al Facultății de Drept din Timișoara.
Studenților participanți li se recomandă parcurgerea bibliografiei postate în Google Drive: https://drive.google.com/drive/folders/1tr78eBJjXvrGN8bbA-VwE5gbB74oJirL?usp=share_link


Editia a IV-a / 10 ianuarie 2020, ora 10

Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează vineri, 10 ianuarie 2020, ora 9, în Sala de conferințe a facultății, a patra ședință a Cercului de Dreptul Afacerilor. Tema întâlnirii este Corporate Responsibility și va fi prezentată de Astrid Bolea, LL.M. Cambridge, doctorand al Universității de Vest din Timișoara. Bibliografia și detaliile suplimentare sunt disponibile aici:Editia a III-a / 6 decembrie 2019, ora 10

Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează vineri, 6 decembrie 2019, ora 10, în Sala de conferințe a facultății, a treia ședință a Cercului de Dreptul Afacerilor. Tema întâlnirii este Corporate Governance și va fi prezentată de Astrid Bolea, LL.M. Cambridge, doctorand al Universității de Vest din Timișoara. Bibliografia și detalii suplimentare pot fi găsite aici:Editia a II-a / 15 noiembrie 2019, ora 10

Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează vineri, 15 noiembrie 2019, ora 10, în Sala de conferințe a facultății, a doua ediție a Cercului de Dreptul Afacerilor. Tema întâlnirii este Corporate finance și va fi prezentată de Astrid Bolea, LL.M. Cambridge, doctorand al Universității de Vest din Timișoara. Bibliografia și detalii suplimentare pot fi găsite aici: 

https://www.dropbox.com/sh/ur6zdc4syl0ac1x/AABFsgZY77lE43J20fv8KJyFa?dl=0


Prima editie / 25 octombrie 2019, ora 10

Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează vineri, 25 octombrie 2019, ora 10, în Sala de conferințe a facultății, prima ediție a Cercului de Dreptul Afacerilor. Tema întâlnirii este (Business) Incorporation și va fi prezentată de Astrid Bolea, LL.M. Cambridge, doctorand al Universității de Vest din Timișoara. Bibliografia și detalii suplimentare pot fi găsite aici: 

https://www.dropbox.com/sh/ur6zdc4syl0ac1x/AABFsgZY77lE43J20fv8KJyFa?dl=0