ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA S-A CALIFICAT ÎN RUNDA FINALĂ A CONCURSULUI EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION – HELGA PEDERSEN (9-13 MAI 2022)

ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA S-A CALIFICAT ÎN RUNDA FINALĂ A CONCURSULUI 

EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION – HELGA PEDERSEN (9-13 MAI 2022)

COMUNICAT

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a participat la rundele internaționale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition – Helga Pedersen, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a 10-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association.

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanți și a rezultatelor obținute de aceștia la procesele simulate din rundele regionale.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara este compusă din Anda Brîndușoni, Iulia Gheju, Ioana Silaș și Georgiana Vlonga (studente în anul III). Runda finală se va desfășura la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în perioada 9-13 mai 2022.

Competiția constă într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților într-o cauză vizând privind potențiale încălcări ale dreptului la viață, ale interdicției tratamentelor inumane sau degradante, ale dreptului la viață privată și ale dreptului de proprietate, în contextul schimbărilor climatice.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara este coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea și domnișoara drd. Diana Fofiu, fostă participantă la concursurile internaționale de pledoarii.

Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara