ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA – CALIFICARE ÎN ETAPA FINALĂ ȘI PREMIU DE PLEDOARIE LA CONCURSUL CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN MOOT COURT COMPETITION (7-9 MAI 2021)

ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA – CALIFICARE ÎN ETAPA

FINALĂ ȘI PREMIU DE PLEDOARIE LA CONCURSUL 

CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN MOOT COURT COMPETITION

(7-9 MAI 2021)

COMUNICAT

În perioada 7–9 mai 2021 s-a desfășurat, online, Central and Eastern European Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 26-a ediție, organizat de către British Law Centres și Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge, susținut de Clifford Chance, European Investment Bank și The Honourable Society of the Inner Temple.

Accesul la competiție s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților într-un caz practic generat de atribuirea de către Comisia Europeană a un grant în beneficiul unei companii naționale de telecomunicații.

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, compusă din Andra Cenan- Glăvan (studentă în anul IV), Mihai Zdrobeu (student în anul IV) și Bogdan Oros (student în anul III), s-a calificat în etapa finală a competiției, situându-se în final pe locul VI. Domnișoara Andra Cenan-Glăvan a obținut un premiu individual de pledoarie.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de prof.univ.dr. Raluca Bercea, lect.univ.dr. Sorina Doroga și drd. Bianca Șerb (fostă concurentă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la ediția din anul 2017 a concursului).

Este al doilea concurs științific studențesc internațional din anul 2021 în care echipa Facultății de Drept din Timișoara se califică în etapa finală a competiției, după European Human Rights Moot Court Competition.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept

Universitatea de Vest din Timișoara