Echipa Facultatii de Drept din cadrul UVT a castigat premiul pentru cele mai bune pledoarii orale pentru reclamanti in cadrul prestigiosului concurs TELDERS INTERNATIONAL LAW MOOT COURT COMPETITION

ECHIPA FACULTĂŢII DE DREPT DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII DE VEST DIN TIMIŞOARA

A CAȘTIGAT PREMIUL PENTRU CELE MAI BUNE PLEDOARII ORALE 

PENTRU RECLAMANȚI IN CADRUL PRESTIGIOSULUI CONCURS TELDERS INTERNATIONAL LAW

MOOT COURT COMPETITION (7-12 IUNIE 2021)


COMUNICAT

In perioada 7 – 12 iunie 2021 s-a desfășurat, in format virtual, runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de către Universitatea Leiden (Olanda). In etapa internațională au concurat 32 de echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Competiția a constat intr-o simulare a procedurilor in fața Curții Internaționale de Justiție, in care echipele participante au prezentat argumentele părților intr-o speță vizand imunitățile de jurisdicție, protecția mediului și protecția investițiilor străine.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din studenții Sara Onofrei, Daniel Sporea, Tania Velcsov (anul II) și Mihai Șevciuc (anul III), a obținut locul I in clasamentul pledoariilor orale pentru reclamanți (Best Oral Argumentation on behalf of the Applicant) și locul VI in clasamentul consolidat al reclamanților.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Alexandra Burdulea.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara