Seria de prelegeri „Judecatorii Europei. Europa judecătorilor” / Prelegere inaugurală: Octavia Spineanu-Matei, judecător CJUE / Sâmbătă, 11.11.2023, ora 11

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara o va avea săptămâna viitoare ca invitată pe doamna dr. Octavia Spineanu-Matei, judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Doamna judecător dr. Octavia Spineanu-Matei va susține prelegerea inaugurală a seriei de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în care Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui evenimente care îi vor avea ca invitați pe actuali și foști judecători la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Invitații vor discuta teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

Prelegerea inaugurală a doamnei dr. Octavia Spineanu-Matei, cu titlul „Europa judecătorilor. Realitate sau deziderat?”, va fi susținută sâmbătă, 11 noiembrie 2023, începând cu ora 11, în sediul central al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A01.