ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA A OCUPAT LOCUL V LA CONCURSUL CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN MOOT COMPETITION – EDIȚIA A 28-A, DUBROVNIK, CROAȚIA (28-30 APRILIE 2023)

ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA A OCUPAT LOCUL V LA CONCURSUL CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN MOOT COMPETITION – EDIȚIA A 28-A, DUBROVNIK, CROAȚIA (28-30 APRILIE 2023)


COMUNICAT


În perioada 28-30 aprilie 2023 s-a desfășurat la Dubrovnik (Croația) etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 28-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținerea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând calificarea serviciilor de transport de persoane accesibile prin intermediul unei aplicații informatice din perspectiva libertăților economice fundamentale și a principiului non-discriminării, precum și relația între dreptul penal național și o directivă a Uniunii Europene.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, formată din Bianca Iaici, Anisia Mateia, Rareș Azamfirei și Marin Ugnenco (studenți în anul III), a ocupat locul V în clasamentul general al competiției, poziție care se adaugă performanțelor similare ale echipelor care au reprezentat facultatea la edițiile concursului din ultimii ani. Totodată, domnișoara Anisia Mateia a obținut un premiu individual de pledoarie.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea, doamna prodecan lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept

Universitatea de Vest din Timișoara