Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a calificat în etapa finală a Helga Pedersen European Human Rights Moot Court Competition, 27-31 mai 2024, Strasbourg (Franța)

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a participat la runda internațională regională a concursului Helga Pedersen European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a 12-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. Runda internațională regională în care a fost repartizată echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a desfășurat la St. Gallen (Elveția), în perioada 15-17 februarie 2024, și este una dintre cele 3 runde regionale care precedă etapa finală a competiției.


Runda internațională regională din St. Gallen a fost câștigată de echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Bianca Iaici (studentă în anul IV), Dara Nestorovici (studentă în anul III), Ana-Maria Petcu (studentă în anul III) și Marin Ugnenco (student în anul IV), care s-a calificat astfel în etapa finală a competiției. Runda finală se va desfășura la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în perioada 27-31 mai 2024. Competiția constă într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților într-o cauză vizând privind potențiale încălcări ale dreptului la liberă exprimare, respectiv ale interdicției discriminării, în contextul fenomenului cancel culture.


Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea și domnișoara drd. Diana Fofiu, fostă participantă la concursurile internaționale de pledoarii.