FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII. EDIȚIA 2023 Duminică, 2 iulie 2023, ora 17

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA ÎȘI PREMIAZĂ PREMIANȚII. EDIȚIA 2023

Duminică, 2 iulie 2023, ora 17

Universitatea de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A01


Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile naționale și internaționale organizate în anul universitar 2022/2023 sunt marcate public printr-un eveniment organizat duminică, 2 iulie 2023, începând cu ora 17, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău). Ediția din acest an a concursului a inclus 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și 4 probe sportive (fotbal, streetball, tenis de masă și șah). Echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general al competiției. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la 2 dintre cele 7 probe ale competiției: proba științifică de Drept constituțional și proba sportivă de șah. De asemenea, Facultatea de Drept din Timișoara a ocupat locul II la proba sportivă de fotbal și locul V la probele științifice de Drept civil și Drept penal și la probele sportive de streetball și tenis de masă. Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept a fost alcătuită din: Drept constituțional – Daniel Jivi și Alexandra Popa, coordonați de doamna conf.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu; Drept civil – Bianca-Nicoleta Mănoiu și Roxana Pancan, coordonate de domnii asist.cercet.dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Sergiu Căileanu; Drept penal – Daniel-Cosmin Sporea și Bogdan-Horațiu Suciu, coordonați de domnișoarele asist.cercet.dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu; fotbal – Matteo-Luca Briciu, Robert Bufanu, Paul Burnaz, Alexandru Dumitru, Antonio Ionașcu, Mario Niculae, Slagen Sandu, Alexandru Trifa, Bogdan Țermure, coordonați de domnul conf.univ.dr. Gabriel Bîzoi; streetball – Ioana Gavrilescu, Maria Ierima, Roxana Janina Oprea, Cristina Timoftică, Mădălina-Elena Ursache; tenis de masă – Raul Salontai; șah – Paul Paraschiv. La pregătirea echipelor au contribuit, de asemenea, cadre didactice titulare ale disciplinelor de concurs și doctoranzi ai facultății.

Cu aceeași ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la concursurile internaționale de procese simulate în drept internațional public și dreptul Uniunii Europene. Astfel, vor fi premiați studenții care au participat la runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de Grotius Centre for International Legal Studies și Universitatea Leiden (Olanda). Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Horea Ardelean, Melisa Cheșpi, Dara Nestorovici și Anamaria Petcu (studenți în anul II), a ocupat locul I în clasamentul pledoariilor orale pentru respondent și locul V în clasamentul general pentru respondent. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prodecan lect. univ. dr. Sorina Doroga, domnișoara drd. Alexandra Burdulea și domnișoara drd. Andra Cenan-Glăvan, foste participante la concursurile internaționale de pledoarii.

De asemenea, vor fi premiați studenții participanți la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, organizat de Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținerea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, formată din Bianca Iaici, Anisia Mateia, Rareș Azamfirei și Marin Ugnenco (studenți în anul III), a ocupat locul V în clasamentul general al competiției. Totodată, domnișoara Anisia Mateia a obținut un premiu individual de pledoarie. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea, doamna prodecan lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.

Totodată, la eveniment vor lua parte studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara care au participat în acest an la alte concursuri naționale de profil.

Premiile sunt oferite studenților de Universitatea de Vest din Timișoara și de partenerii instituționali ai facultății.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la concursurile studențești naționale și internaționale. Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.


Prof. univ. dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara