ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA A OCUPAT LOCUL III LA „HEXAGONUL FACULTĂȚILOR DE DREPT” 2024 (IAȘI, 23-26 APRILIE 2024)

ECHIPA FACULTĂȚII DE DREPT DIN TIMIȘOARA A OCUPAT LOCUL III LA „HEXAGONUL FACULTĂȚILOR DE DREPT” 2024 

(IAȘI, 23-26 APRILIE 2024)

COMUNICAT


În perioada 23-26 aprilie s-a desfășurat la Iași ediția 2024 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău). Ediția din acest an a concursului a inclus 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și 4 probe sportive (fotbal, streetball, tenis de masă și șah) și a reunit peste 180 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general al competiției. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la 2 dintre cele 7 probe ale competiției: proba științifică de Drept civil și proba sportivă de șah. De asemenea, Facultatea de Drept din Timișoara a ocupat locul II la alte 2 probe ale concursului: proba științifică de Drept constituțional și proba sportivă de fotbal. Echipele facultății au ocupat locul VI la probele științifice de Drept penal și la probele sportive de streetball și tenis de masă.

Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la ediția 2024 a Hexagonului Facultăților de Drept a fost alcătuită din: Drept civil – Bianca-Nicoleta Mănoiu și Tudor Mihai Frățilă, coordonați de domnii asist.univ.dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Sergiu Căileanu; Drept constituțional – Oana Alina Tutunaru și Mihai Onea, coordonați de doamna conf.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu; Drept penal – Vlad Cristian Borcescu și Octavian Ciorba, coordonați de domnișoarele asist.cercet.dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu; fotbal – Robert Bufanu, Paul Burnaz, Denis Gheorghe, Antonio Ionașcu, Sergiu Petruse, Andrei Savca, Alexandru Trifa, Paul Zamcu, coordonați de domnul conf.univ.dr. Gabriel Bîzoi; streetball – Briana Ciurescu, Anisia Doris David, Anișoara Gaborean, Valentina Denisa Rusu, Georgiana Strachinariu; tenis de masă – Alexandru Dumitru; șah – Paul Paraschiv. 

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor la Hexagonul Facultăților de Drept, facultatea situându-se pe podium în clasamentul general al competiției în fiecare din ultimii 12 ani, cu excepția ediției 2014: locul II în 2013, locul II în 2015, locul III în 2016, locul III în 2017, locul II în 2018, locul I în 2019, locul III în 2021 (după reluarea concursului suspendat în 2020), locul I în 2022, locul III în 2023.

Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului, drept internațional public și dreptul Uniunii Europene.

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara își exprimă aprecierea pentru efortul și devotamentul cu care au reprezentat-o studenții săi la ediția 2024 a Hexagonului Facultăților de Drept, precum și pentru implicarea profesorilor coordonatori în pregătirea echipelor. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește colegilor de la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași pentru organizarea impecabilă a acestui eveniment.


Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept

Universitatea de Vest din Timișoara