Programe doctorat - Dreptul afacerilor

CONDUCĂTORI DE DOCTORAT

Prof.univ.dr. Radu Bufan este profesor de drept fiscal și contabil, precum și de dreptul afacerilor. Este conducător de doctorat din anul 2008, coordonator și coautor al Tratatului de drept fiscal (Hamangiu, vol. I – 2016; vol. II – 2018), precum și al Tratatului practic de insolvență (Hamangiu, 2014), al unor manuale și cursuri, precum și a numeroase articole de specialitate în domeniul fiscal și al afacerilor, publicate în România și în străinătate. Este profesor asociat la Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București, precum și organizator de conferințe și seminare de referință în domeniul dreptului fiscal și al afacerilor, cum ar fi Conferința Națională de Drept Fiscal sau Conferința Națională de Drept Comercial. Este membru în colegiile de redacție ale unor importante reviste de specialitate și formator al Institutului Național al Magistraturii în domeniul dreptului fiscal. A fost membru în comisiile de redactare a unor importante acte legislative în materie fiscală și a insolvenței. A fost președintele filialei din România a International Fiscal Association. Temele sale de cercetare sunt legate de dreptul fiscal material și procedural, precum și de dreptul insolvenței.

Prof.univ.dr. Lucian Bercea este profesor de drept comercial și drept bancar (din 1997) și conducător de doctorat în dreptul afacerilor la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept. Este decanul acestei facultăți (din 2012). Este membru fondator al Centrului pentru Dreptul Afacerilor Timișoara. Este formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii și al Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților. Este membru al consiliilor științifice ale Revistei Române de Drept al Afacerilor, Revistei Române de Drept Privat, Curierului Judiciar și Central Bank Journal of Law and Finance. Este membru al Consiliului director al Asociației Europene pentru Drept Bancar și Financiar – România. A scris 5 cărți și peste 50 de studii și articole și a editat mai multe volume colective pe teme de drept bancar, dreptul consumului, drept societar și dreptul insolvenței. Temele sale de cercetare sunt: analiza economică a dreptului privat, în special a contractelor, dreptul societar și dreptul insolvenței, precum și dreptul bancar.

Prof.univ.dr. Florin Moțiu este prorector al Universității de Vest din Timișoara, profesor de drept civil – contractele speciale și de dreptul insolvenței și conducător de doctorat din anul 2016. Este autor de manuale, cursuri și monografii în ambele domenii, precum și a numeroase articole publicate în revistele de specialitate juridică. Este editor coordonator al Tratatului practic de insolvență (Hamangiu, București, 2014) și coordonator al Bibliotecii de insolvență (Universul Juridic). Este formator al Institutului Naţional al Magistraturii în drept comercial din 2004 și în cooperare judiciară europeană în materie civilă și comercială din 2007. Temele sale de cercetare sunt următoarele: pactul de opţiune şi promisiunea de vânzare, contractul de furnizare, intermedierea în dreptul civil şi în dreptul afacerilor, contractul de agenţie, contractele aleatorii, varietățile vânzării, contractele cu titlu gratuit, principiile procedurii insolvenţei, relaţia dintre dreptul civil şi dreptul insolvenţei în cazul întreprinderilor aflate în insolvenţă, judecata în procesele de insolvenţă și tendințele actuale în materia insolvenței.

PLANUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT – DESCARCĂ

DISCIPLINE 

ANUL I