Rezultatele concursului "Argument" - editia a II-a - 2018

CONCURSUL ARGUMENT DE DEZBATERI PENTRU LICEENI

PROVOCĂRI ALE DREPTULUI ÎN SECOLUL XXI

EDIȚIA A II-A

FACULTATEA DE DREPT DIN TIMIȘOARA

13-14 DECEMBRIE 2018



Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a organizat, în perioada 13–14 decembrie 2018, faza finală a celei de-a doua ediții a Concursului „Argument” de dezbateri pentru liceeni – Provocări ale dreptului în secolul XXI. Competiția se adresează elevilor de liceu care doresc să-și dezvolte abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale concursurilor de pledoarii. 

Această ediție a concursului a atras 25 de echipe de liceeni din 4 județe (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin). După etapa de memorii scrise, Facultatea de Drept din Timișoara a găzduit, la rundele orale preliminare, desfășurate în data de 13 decembrie 2018, la sediul facultății, 20 de echipe de liceeni și pe profesorii lor. Cele mai bune 4 echipe din concurs s-au confruntat în rundele semifinale și finale, în data de 14 decembrie 2018, la Curtea de Apel din Timișoara.

Cele 4 echipe semifinaliste au fost cele ale Colegiului Național Bănățean din Timișoara, Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, Colegiului Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj și Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad. Finala s-a jucat între echipa Colegiului Național Bănățean din Timișoara și cea a Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad. 

Câștigătoare a ediției 2018 a concursului a fost desemnată echipa Colegiului Național Bănățean din Timișoara, formată din Andreea Bianca Iaici și Alexandru Ficard, elevi în clasa a XI-a, coordonați de prof. Aida Lupulescu, în timp ce locul secund a fost ocupat de echipa Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, formată din Miruna-Carina Rista și Ana-Maria Cojocăreanu, eleve în clasa a XI-a, coordonate de prof. Sergiu Duma. Premiul pentru cel mai bun pledant al concursului i s-a acordat Anei-Maria Cojocăreanu.

Câștigătorii concursului au posibilitatea de a fi admiși pe locuri finanțate de la bugetul de stat la Facultatea de Drept din Timișoara, fără a susține examenul de admitere. Informații despre concurs pot fi accesate aici: 

https://drept.uvt.ro/anunturi/concursul-argument-de-dezbateri-pentru-liceeni-provocari-ale-dreptului-in-secolul-xxi-editia-ii-2018.html



Prof.univ.dr. Lucian Bercea

Decanul Facultății de Drept 

din cadrul Universității de Vest din Timișoara