Echipa Facultatii de Drept din cadrul UVT a ocupat locul II in clasamentul general al HEXAGONULUI FACULTĂŢILOR DE DREPT” 2018 (Sibiu, 25-28 Aprilie 2018)

ECHIPA FACULTĂŢII DE DREPT DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII DE VEST DIN TIMIŞOARA A OCUPAT LOCUL II ÎN CLASAMENTUL GENERAL AL „HEXAGONULUI FACULTĂŢILOR DE DREPT” 2018 (SIBIU, 25–28 APRILIE 2018)

COMUNICAT

În perioada 25–28 aprilie s-a desfăşurat la Sibiu ediţia 2018 a Hexagonului Facultăţilor de Drept, cel mai prestigios concurs studenţesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăţilor de drept ale Universității din București, Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universităţii „Al.I. Cuza” Iași, Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Universităţii din Craiova și Universităţii de Vest din Timișoara. Concursul include 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și 4 probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a situat pe locul II în clasamentul general național. Rezultatul confirmă apartenenţa studenţilor Facultăţii de Drept din Timişoara la elita învăţământului superior juridic din România şi se adaugă performanţelor deosebite obţinute de echipele facultăţii la concursurile internaţionale şi europene de drepturile omului şi drept internaţional public.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a fost alcătuită din: Alexandra Olariu, Alexandra Modrea (Drept constituţional); Sena Birgean, Geanny Mărinică (Drept civil); Andrei Zlatan Botezatu, Flavius Diblaru (Drept penal); Sorin Bîzu (tenis de masă); Sabrina Duțu, Larisa Parlea, Bianca Vaisa, Ana Maria Preda, Roxana Oprea (street-ball); Răzvan Stolojescu, Alexandru Ștehuță, Igor Jivcovici, Alin Cazmir, Robert Radu Schmidt, Nicola Carabenciov, Dan Bădeț, Robert David Nicorici, Filipp Zan (fotbal); Petru Mihai Viocan (şah).

Facultatea de Drept din Timişoara s-a situat pe podium la toate probele ştiinţifice: echipa de Drept constituțional, formată din Alexandra Olariu şi Alexandra Modrea și coordonată de d-na lect.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu, a ocupat locul I; echipa de Drept civil, formată din Sena Birgean și Geanny Mărinică și coordonată de d-l drd. Maximilian-Andrei Druță, a ocupat locul III; echipa de Drept penal, formată din Andrei Zlatan Botezatu și Flavius Diblaru și coordonată de d-na lect.univ.dr. Laura Stănilă, a ocupat locul III. La pregătirea studenților au mai contribuit d-l conf.univ.dr. Florin Mangu, d-na lect.univ.dr. Codruţa Guzei-Mangu şi d-ra drd. Alexandra Bob (drept civil), respectiv d-ra drd. Cristina Nicorici (drept penal).

Totodată, Facultatea de Drept din Timişoara a obţinut locul I la proba de street-ball, respectiv locul III la proba de tenis de masă. Pregătirea echipelor pentru probele sportive a fost coordonată de d-l prof.univ.dr. Florin Moţiu şi d-l lect.univ.dr. Sergiu Stănilă. 

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara îşi exprimă aprecierea pentru efortul şi devotamentul cu care au reprezentat-o studenţii săi la ediţia 2018 a Hexagonului Facultăţilor de Drept. 


Decan, 

Prof.univ.dr. Lucian Bercea